Igor Damjanov

dsc_8697

Винаги усмихнат и с добро настроение, Игор е един от онези артисти, на които всичко им се получава с лекота. Когато е на деветнайсет години напуска родното си място Виница (Македония), за да следва мечтата си и пристига в Благоевград, за да учи театрално изкуство. Влюбва се в мястото, приятелите, които среща и вече тринайсет години от както живее тук. Казва, че за нищо на света не би сменил града, или поне, докато не получи еднопосочен билет за Австралия.
Още от дете е привлечен от изкуството. Първо преоткрива музиката. Обича да пее и да радва хората около себе си. Мотото му е: „Ако не пея, няма да съществувам“. Свири на китара, има две на брой, като едната винаги е до дивана в хола.
Като ученик играе в самодейни състави, това му подпалва фитила за театър, и от тогава до сега рядко слиза от сцената. Завършва Актьорско майсторство за драматичен театър, в класа на проф. Чавдар Кръстев. През 2003 г. се запознава с Иван, също актьор и това приятелство прераства в неразделен, творчески тандем. Още като студенти играят на сцената на Общински Куклен театър – Благоевград. На шега и без големи очаквания, постепенно „Игор и Иван“ се превръщат в нарицателно за забавление и професионализъм. Така е и днес. Последният им театрален проект е постановката „Умирай лесно“ на Мате Матишич в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.
Днес, Игор е щастлив, че има ново вдъхновение и е част от екипа на „ГЕСТУС“. Зареден е с нови сили и смело скача в пространството на творческите предизвикателства, без обезопасяващи колани.