Ilona Gospodinova

14958278_10154566659674693_1439087843_n

Тя е един от онези хора, които със забележителна лекота попиват всичко около себе си. Любопитна към света, изпълнена с енергия и истински вулкан от емоции, определя себе си като идеалист.
Завършва Актьорско майсторство за драматичен театър през 2015 г., в класа на доц. Огнян Спиров. Веднага след дипломирането си, дебютира на сцената на ТР „Сфумато“ с ролята на Клер от „Канибали“ по Ронан Шено, постановка на Николай Ламбрев-Михайловски. Именно работата и с личност и режисьор като него, я вдъхновява да опознае един нов път в пространството на режисурата и през 2016 г. завършва и Театрална режисура. Паралелно с това, става част от трупата на Държавен куклен театър Габрово, като за нея работата с кукли е абсолютно ново амплоа. Още същата година е номинирана за награда „СИВИНА“ за млад талант в областта на кукленото изкуство, с ролята на Бел от „Красавицата и звяра“ – това е и първата и роля в кукления театър. Винаги е искала да намери съмишленици и приятели, с които да прави изкуство и театър, по начина, по който те самите го разбират и усещат, без компромиси и със свободно въображение.
Вярва, че артистът е създател на културни ценности и влияние, и че с таланта си изгражда невидим мост свързващ публиката и истинско значимото, което иска да предаде. А, ако си достатъчно гъвкав, умел и добър в това, което правиш, то неизменно ще имаш успех в него и ще намериш своето място.

Реклама