Gestus - hotizontal

Зад кулисите на Гестус

Добре дошли в мястото, където изкуството среща въображението. При нас всяка кукла носи своя история и всяко представление е пътуване във фантазията. 

Историята на театър ГЕСТУС

Идеята за частен театър се заформя още през 2016 год., от група независими актьори, като първоначално е създадено сдружение за театър „ГЕСТУС“. Като НПО „ГЕСТУС“ реализира редица проекти в сферата на изкуството и театъра.

 През 2023 г. Илона Господинова и Константина Самарджиева, търсейки реализация и развитие в кукленото изкуство, създават и Театър „ГЕСТУС“, малка, частна театрална формация, която създава представления само за деца и ангажира дейността си в сферата на кукления театър. Основна мисия на екипа е да създава спектакли, които да пътуват. Спектакли за уличен театър и такива, създадени за сценично пространство. Пътуващи в малките населени места, където достъпът до култура за деца и подрастващи е ограничен. Да експериментира с различни театрални форми. Да подкрепя млади творци в областта на изкуството и театъра – драматурзи, сценографи, артисти, музиканти и др.

Gestus - welcome section

Отзиви от Вас, вдъхновения за нас

Гери Цветанова

Палечка беше вълшебно! Моите деца бяха изцяло погълнати от историята. Невероятни кукли и талантливи актриси.

Ивана Георгиева

Палечка ни заведе в свят на чудеса.
Изпълнението беше невероятно, а куклите
бяха като живи. Децата ми Ви обожават!

Мария Тодорова

Червената шапка оживя пред нас с изумителна красота. Всяко дете трябва да види това представление. Просто страхотно!

Вълнуващи мигове от нашите театрални пътешествия

културни събития в театъра
Театър „Гестус“ със спектакъла „Палечка“ омагьоса на фестивала „Арлекино и Марионета“ в Созопол и Черноморец, предлагайки театрално вълшебство за деца и възрастни.
Любимите представление за малки и големи изиграни от Гестус театър
„Палечка“ от Театър „Гестус“ впечатли на фестивала Puppets Occupy Street в Крайова, обогатявайки събитието с изящно куклено изкуство и културно разнообразие.

Незабравими моменти от нашето творчество