Gestus - hotizontal

„ПАЛЕЧКА“ по Х.К. Андерсен

ПАЛЕЧКА: Вълнуваща драматизация, в която търсенето на любов и свобода дава крила на въображението в един възхитителен куклен танц между доброто и злото.

Вашето театрално преживяване започва тук

Класическата история от едноименната приказка на Х. Кр. Андерсен „Палечка“ оживява в един нов прочит, в драматизацията на Теменужка Коларова. увлекателна и приключенска история за търсенето на истинската любов, от която буквално израстват криле на гърба.
Разказана от два приказни блатни духове, добрите разказвачи намират прекрасно място за новата си приказка. Създавайки невероятна история за принц на елфи, те въвличат самотна жена в своята игра и цикъл от събития, помагайки й да избяга от кръга на самотата и да почувства света голям и красив. Разказвачите й подаряват момиченце – Палечка, чиято съкровена мечта е да има криле. За да изпълни тази мечта, Палечка ще трябва да премине през много перипети, но и най-важното – да направи избор между буржоазното блато на жабите, подземния свят на г-ца Цър или снобския живот на г-н Къртис. Богатството и трупането или свободата и прекрасното усещане за полет. Всичко е преплетено в удивителния, трогателен свят на този спектакъл: добро и зло, любов и предателство, благородство и подлост. И колко хубаво е, че в една приказка доброто винаги побеждава злото!

 

Device Slider

Режисьор: Илона Господинова Драматизация: Теменужка Коларова | Композитор: Георги Гарчов | Сценография и костюми: Миглена Методиева-Славкова и Георги Славков |Участват: Илона Господинова и Константина Самарджиева-Масарлиева | Продължителност: 40 мин | Фотограф: Ивайло Цонев